.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Μορφουλάκη

Η Δρ. Μαρία Μορφουλάκη είναι Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α ', η οποία εργάζεται στο ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ από το 2001. Είναι η επικεφαλής του Εργαστηρίου «Ζήτηση και Διαχείριση Κινητικότητας και Ανάπτυξης Συστημάτων Βιώσιμη Κινητικότητα» του Ι.ΜΕΤ. Είναι Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη Κυκλοφοριακών Μοντέλων Σχεδιασμού και Ανάλυσης, στην Ανάλυση της Λειτουργίας Συστημάτων Δημοσίων Μεταφορών κυρίως όσον αφορά σε θέματα αξιολόγησης ποιότητας και σε αντικείμενα που αφορούν στην προώθηση των Αστικών Βιώσιμων Μεταφορών.

Απέκτησε το πτυχίο της ως Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1995, ενώ το 2004 παρουσίασε το Διδακτορικό της, με αντικείμενο την αξιολόγηση ποιότητας των Συστημάτων Δημοσίων Συγκοινωνιών. Το 2010 απέκτησε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα της από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με βασικό αντικείμενο την Προσομοίωση Συστημάτων Μεταφορών. Από τον Οκτώβριο του 2018 υλοποιεί την μεταδιδακτορική διατριβή της με τίτλο «Πολυκριτήρια ανάλυση για την αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων βιώσιμης κινητικότητας στις αστικές περιοχές της Ελλάδας» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η επαγγελματική της εμπειρία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων με θέματα που σχετίζονται με την αστική κινητικότητα, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, την ανάπτυξη στρατηγικών σχεδίων μεταφορών, τον σχεδιασμό των μεταφορών με τη χρήση εργαλείων ανάλυσης και προσομοίωσης καθώς και τα συστήματα Μεταφορών με έμφαση στην ανάλυση παραγόντων που αφορούν, στην ασφάλεια και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων .

Η πιο πρόσφατη εξειδίκευση της, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Συμμετείχε στην Επιτροπή για την ανάπτυξη των σχετικών Εθνικών προδιαγραφών, συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή του ELTIS για τη συγγραφή των νέων Ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τα ΣΒΑΚ και συντονίζει δύο έργα που επικεντρώνονται στην Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα . Συγχρόνως, είναι επιστημομική υπεύθυνος πολλών υπηρεσιών σε ελληνικούς Δήμους όπου το ΙΜΕΤ λειτουργεί ως σύμβουλος για την ορθή υλοποίηση των ΣΒΑΚ τους.

Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας πολλών άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων, ενώ η ίδια συμμετέχει-εκπροσωπώντας το ΙΜΕΤ - σε πολλές επιτροπές επιστημονικών και άλλων συναφών οργανισμών των μεταφορών, όπως UITP, POLIS, CIVITAS, ECTRI.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498454
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.