.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Ελευθέριος Σδουκόπουλος

Ο κ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος είναι Συνεργάτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) και Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 2018 έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright για να διεξάγει μέρος της διδακτορικής του διατριβής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μέμφις (Τενεσί, ΗΠΑ). Η διδακτορική του διατριβή επικεντρώνεται στη διερεύνηση της σχέσης και της αλληλεπίδρασης των λιμένων με την ενδοχώρα στο πλαίσιο διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται επίσης στους τομείς της ναυτιλίας, της διαχείρισης και λειτουργίας λιμένων και λιμενικών τερματικών σταθμών, της διερεύνησης των αλληλεπιδράσεων και συσχετίσεων λιμένων-πόλεων και της αξιολόγησης της περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης συστημάτων εμπορευματικών μεταφορών. Στα προαναφερόμενα πεδία έρευνας έχει συμμετάσχει συνολικά σε 18 ερευνητικά έργα και μελέτες χρηματοδοτούμενα από ποικίλα Ευρωπαϊκά, περιφερειακά και εθνικά προγράμματα, ενώ έχει συγγράψει και 1 βιβλίο και 34 επιστημονικές εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Ο κ. Σδουκόπουλος είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ‘Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών’ από το ίδιο πανεπιστήμιο (2009), αποφοιτώντας πρώτος στη τάξη του και λαμβάνοντας σχετικό Τιμητικό Τίτλο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικεφαλής Εργαστηρίου Γ2 «Οργάνωση – Εκμετάλλευση αεροπορικών μεταφορών» Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός - MSc Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός MSc, MEng
Αιγιαλείας 52 Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.211.1069596
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.