.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Βασίλειος (Βασίλης) Καππάτος

Ο Δρ. Βασίλειος (Βασίλης) Καππάτος (PhD, MEng, CEng, FWeldl, MIEEE, MISCM) είναι ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Θέματα Κατασκευών και Υποδομών σε Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές, του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Είναι μέλος του Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (FWeld) του Ηνωμένου Βασιλείου, Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE-TCG), Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (MIEEE), Διεθνούς Κέντρου Παρακολούθησης Κατάστασης Μηχανών (ISCM), Ελληνικής Εταιρείας Μη Καταστροφικού Ελέγχου (HSNT), Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (HELINA), Δανέζικου Κέντρου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικών (DCAMM) και του Κέντρου Τεχνολογίας Πρόληψης Βλαβών Μηχανημάτων (MFPT).

Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του στην περιοχή του Μη Καταστρεπτικού Ελέγχου και από το 2002 κατέχει το δίπλωμα του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού (MEng). Οι ερευνητικοί του τομείς είναι Μη Καταστροφικός Έλεγχος, Παρακολούθηση Δομικής Ακεραιότητας, Παρακολούθηση Κατάστασης Μηχανών, Δομική Ακεραιότητα, Επεξεργασία Σημάτων και Αναγνώριση Προτύπων.

Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει υποστηριχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει 29 ερευνητικά προγράμματα (H2020-FP7), 8 Ηνωμένου Βασίλειου (TSB-Innovate), 5 Δανέζικα και 2 Ελληνικά εθνικά προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 60 εκατομμυρίων €. Έχει πάνω από 109 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων. Είναι κριτής σε διάφορα διεθνείς περιοδικά και συνέδρια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει διδάσκει σε πανεπιστημιακό επίπεδο ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων στον τομέα της εφαρμοσμένης μηχανικής στη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής (μόνιμη θέση) στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Τεχνολογίας και Καινοτομίας του University of Southern Denmark (SDU) στην Δανία. Έχει συντονίσει ερευνητική ομάδα 35 ερευνητών, διδακτορικών και τεχνικού προσωπικού στο Brunel Innovation Center (BIC) του Brunel University London στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικεφαλής Εργαστηρίου Γ3
Θέματα Κατασκευών και Υποδομών σε Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές
PhD, MEng, CEng, FWeldl, MIEEE, MISCM
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498486
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Curriculum Vitae

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.