.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Ναταλία Κωνσταντινίδου

Η Μαρία Ναταλία Κωνσταντινίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (Τ.Α.Τ.Μ.) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2013, ενώ το 2015 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο «Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» του Τ.Α.Τ.Μ/Α.Π.Θ. Από το Σεπτέμβριο του 2016 εκπονεί τη διδακτορική της έρευνα στο Τ.Α.Τ.Μ/Α.Π.Θ. στη θεματική περιοχή «Αστική κινητικότητα, αστικά μέσα μεταφοράς και η σχέση τους με τις αστικές δομές». Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τεχνικά γραφεία μελετών δημοσίων έργων, με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση μελετών ελεγχόμενης στάθμευσης, εργοστασιακής σήμανσης και ανάλυσης γεωχωρικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει βοηθητικό διδακτικό έργο σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Α.Π.Θ., σε μαθήματα σχετικά με την Ανάπτυξη Υποδειγμάτων Διαχείρισης της Ζήτησης των Μεταφορών και την Αξιολόγηση της Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας των Συγκοινωνιακών Έργων. Από το Μάρτιο του 2018 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο εργαστήριο Β1: Βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το ερευνητικό της αντικείμενο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη κυκλοφοριακών υποδειγμάτων, Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας, διερεύνηση πολιτικών προώθησης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας σε επιβατικές μεταφορές, τη διεξαγωγή σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής, την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τεχνικές που στηρίζονται στο παιχνίδι και την ανάπτυξη πλαισίων αξιολόγησης επιπτώσεων στις μεταφορές και το περιβάλλον. Παράλληλα, συμμετέχει στη συγγραφή δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Εθνικά συνέδρια και μιλά άπταιστα Αγγλικά και καλά Ισπανικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Διπλ. Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περ. Ανάπτυξης, MSc ‘’Πολεοδομικός σχεδιασμός και Μεταφορές’’, MSc ‘’Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής’’,
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498266
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.