.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Χατζηαθανασίου

Η Μαρία Χατζηαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2005.

Το 2007 απέκτησε την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού μετά από παρακολούθηση του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Α.Π.Θ.: «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών». Έκτοτε έχει συνεργαστεί, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τεχνικά γραφεία μελετών δημοσίων έργων, με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών και μελετών στάθμευσης. Από το Νοέμβριο του 2010 εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Το κύριο ερευνητικό και εργασιακό της αντικείμενοέγκειταιστην προσομοίωση της κυκλοφορίας με τη χρήση μακροσκοπικών μοντέλων, στη διαχείριση κινητικότητας και ζήτησης, στην ανάπτυξη «βιώσιμων» συστημάτων μεταφορών, αλλά και στην εκπαίδευση ανηλίκων σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς μετακινούμενου. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών επιστημονικών άρθρων και ανακοινώσεων σε συνέδρια.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498487
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.