.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου

Η Δρ. Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου εργάζεται ως επιχειρησιακή ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) και επιβλέπει το εργαστήριο της «Οικονομικής – Κοινωνικής Θεώρησης των Συστημάτων Μεταφορών». Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έγκειται στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και της οικονομικής των μεταφορών καθώς και στον τομέα της εφοδιαστικής διαχείρισης και των logistics. Συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα και η κύρια δραστηριότητά της εντοπίζεται στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αλγορίθμων υπολογιστικής ευφυΐας για τη βελτιστοποίηση σύνθετων προβλημάτων μεταφοράς.

Είναι απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Computer Science από το University College London (UCL) και τον Δεκέμβριο του 2012 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Συνεργάζεται επίσης ως ερευνήτρια με το εργαστήριο Operations Research & Decision Systems Centre (ORDeS) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει συμπεριληφθεί στο «Who's Who in the World» (2015, 2016) και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως το Transportation Science) και έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 20 εθνικά/διεθνή επιστημονικά συνέδρια (όπως τα 7th Triennial Symposium on Transportation Analysis - TRISTAN VII, 1st and 3rd Annual Conference of the EURO Working Group on Vehicle Routing and Logistics Optimization).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιχειρησιακός Ερευνητής
Αιγιαλείας 52 Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. 211.1069598
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.