.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Δημήτρης Μαργαρίτης
Ο Δημήτρης Μαργαρίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕ Οχημάτων Μηχανικού, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Προστασία του Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τμήμα Χημείας και πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τμήμα Χημείας και επί πτυχίω Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ. Κύρια ενασχόλησή του είναι η οδική ασφάλεια και οι πράσινες μεταφορές. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ι.ΜΕΤ. από το 2006. Είναι υπεύθυνος του εργαστηριού «Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές επιπτώσεις συστημάτων μεταφορών» και υπεύθυνος για το σύστημα ποιότητας διαδικασιών ISO 9001-2008 του I.MET.. Από το 1999 έως και το 2006 εργάστηκε στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της ομάδας «Ασφάλεια κατά την Πρόσκρουση» του ερευνητικού κέντρου ΤΝΟ στην Ολλανδία. Έχει συνεισφέρει στην ίδρυση της πρώτης ερευνητικής ομάδας στην Ολλανδία που ασχολούνταν με τη σε βάθος ανάλυση οδικών ατυχημάτων. Παράλληλα με τις δραστηριότητες του στην ανάλυση ατυχημάτων, συμμετείχε σε EuroNCAP δοκιμές πρόσκρουσης και επίσης ασχολήθηκε με την ανάλυση εικόνων δοκιμών πρόσκρουσης. Έχει συμμετέχει σε περισσότερα από 35 εθνικά (ελληνικά και ολλανδικά) και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Ήταν μέλος σε δίκτυα όπως το EEVC WG21, APSN, εθνικός εκπρόσωπος στο ITF/OECD Working Group on Motorcyclists Safety και είναι μέλος στα ETSC, CARE, ECTRI TWG-B, EGVIA, EEA, FIM, ΕΛΗΝΙΟ. Έχει συγγράψει/συνεισφέρει σε περισσότερες από 40 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κρίση. Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και Ολλανδική και είναι γνώστης της Γαλλικής γλώσσας.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηχανικός Οχημάτων, MSc Προστασία του Περιβάλλοντος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498467
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.