.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Ευαγγελία Χρυσοχόου
Η Δρ. Ευαγγελία Χρυσοχόου εργάζεται ως επιχειρησιακή ερευνήτρια – επιστήμονας δεδομένων στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Είναι απόφοιτη του τμήματος των Μαθηματικών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα του τμήματος των Μαθηματικών της Σχολής των Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Νοέμβριο του 2016 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πεδίο της επιχειρησιακής έρευνας και ειδικότερα των προβλημάτων βελτιστοποίησης. Το 2017 συνέχισε τις σπουδές της στην επιχειρησιακή έρευνα ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Laval (Québec, Canada) όπου υπήρξε μέλος των ερευνητικών κέντρων CIRRELT & FORAC. Έχει πάνω απο 10 χρόνια εμπειρία στο χώρο της έρευνας των μεταφορών και έχει εργαστεί σε περισσότερα απο 20 ερευνητικά έργα. Τo ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην εφαρμογή των μεθόδων της επιχειρησιακής ερευνα για την έρευνα στις μεταφορές και την εύρωστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας , logistics (Προβλήματα μεικτού, ακέραιου και στοχαστικό προγραμματισμού θεωρία ουρών). Επίσης τo ερευνητικό της ενδιαφέρον διευρυνεται σε θέματα της επιστήμης των δεδομένων όπως αλγόριθμοι, ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων, machine learning και ΑΙ. Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως Journal of the Transportation Research Board) και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων (όπως as Transportation Research Board Annual Meetings TRB, European Conference on Operational Research EURO - INFORMS).
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μαθηματικός MSc Στατιστικής & Επιχειρησιακής Έρευνας
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498481
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.