.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Ναταλία Κωνσταντινίδου

Η Μαρία Ναταλία Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1988 και είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών (Τ.Α.Τ.Μ.) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2013, ενώ το 2015 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο «Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών» του Τ.Α.Τ.Μ, Α.Π.Θ. Από το Σεπτέμβριο του 2016, εκπονεί τη διδακτορική της έρευνα, στο Τ.Α.Τ.Μ της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., στη θεματική περιοχή  «Αστική κινητικότητα, αστικά μέσα μεταφοράς και οι σχέσεις τους με τις αστικές δομές». Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τεχνικά γραφεία μελετών δημοσίων έργων, με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση μελετών ελεγχόμενης στάθμευσης, εργοταξιακής σήμανσης και ανάλυσης γεωχωρικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει βοηθητικό διδακτικό έργο σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Α.Π.Θ., σε μαθήματα σχετικά με  την Ανάπτυξη Υποδειγμάτων Διαχείρισης της Ζήτησης των Μεταφορών και την  Αξιολόγηση της Σκοπιμότητας και Βιωσιμότητας των Συγκοινωνιακών Έργων. Από το Μάρτιο του 2018 είναι  Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) στο εργαστήριο Β1: Διαχείριση κινητικότητας και «ζήτησης» - ανάπτυξη συστημάτων κινητικότητας. Το ερευνητικό της αντικείμενο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη Υποδειγμάτων Σχεδιασμού των Μεταφορών, Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), διερεύνηση πολιτικών προώθησης της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε επιβατικές μεταφορές σε αστικές και υπεραστικές περιοχές καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με τεχνικές που στηρίζονται στο παιχνίδι (Game –based).  Παράλληλα, συμμετέχει στη συγγραφή δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Εθνικά συνέδρια και μιλά άπταιστα Αγγλικά και καλά Ισπανικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, MSc Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498266
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.