.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Στρωτού

Η Μαρία Στρωτού γεννήθηκε στην Αμφίκλεια, Φθιώτιδος το 1993, είναι αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ. 2015) και το 2017 απέκτησε με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στα “Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα” του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Επιστήμη Δεδομένων και Παγκόσμιου Ιστού (Data and Web Science) του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, τεχνολογίες big data, κώδικες προγραμματισμού για το χειρισμό/επεξεργασία των δεδομένων και τη χρήση εργαλείων οπτικοποίησης δεδομένων.

Από το Νοέμβριο του 2019 εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Οι κύριες αρμοδιότητές της είναι η χρήση εργαλείων οπτικοποίησης δεδομένων για την υποστήριξη στην ανάπτυξη και στη λειτουργία συστημάτων και υπηρεσιών Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (C-ITS) καθώς επίσης και στη δημιουργία προγραμμάτων για επεξεργασία, καθαρισμό και εξόρυξη δεδομένων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Διπλ. Οικονομολόγος MSc στα Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα, MSc στην Επιστήμη Δεδομένων
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498437
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.