.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Τα οχήματα καθαρής τεχνολογίας του ΙΜΕΤ χρησιμοποιούνται για τη μελέτη των αποτελεσμάτων του τρόπου χρήσης τους από το κοινό. Τα «καθαρά» οχήματα που διαθέτει το ΙΜΕΤ είναι τα παρακάτω:

  • 2 Ηλεκτρικά Υποβοηθούμενα Ποδήλατα: Αυτά ελαχιστοποιούν την προσπάθεια του αναβάτη για προώθηση. Το καθένα από αυτά ζυγίζει 38 κιλά και μπορεί να μεταφέρει δύο φορές το βάρος του, δηλαδή 80 κιλά περίπου. Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 20 χλμ/ώρα και η μέγιστη απόσταση που μπορεί να διανύσει κινούμενο ηλεκτρικά είναι 35 - 50 χλμ.
  • Υβριδικό Όχημα Toyota Prius: Διαθέτει ένα ειδικό σύστημα καταγραφής δεδομένων οδήγησης το οποίο μετρά παραμέτρους κατανάλωσης και συμπεριφοράς του οδηγού. Τα δεδομένα αυτά δύναται να σταλούν μέσω GPS σε κέντρο ελέγχου για παρακολούθηση και περαιτέρω καταγραφή. Το Υβριδικό Όχημα του ΙΜΕΤ κυρίως χρησιμοποιείται για μετρήσεις στα πλαίσια ερευνητικών έργων που κεντρική τους θεματική είναι οι νέες τεχνολογίες καθαρών αυτοκινήτων.
  • Ηλεκτρικό Μοτοποδήλατο EVD 4000: Πραγματοποιεί χρήση της υψηλής τεχνολογίας με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι σχεδόν αθόρυβο, εύκολο στη λειτουργία κι έχει ομαλή επιτάχυνση. Διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας (οικονομικό κι ενισχυμένο). Μπορεί να φορτιστεί οπουδήποτε από ένα φορητό φορτιστή.
  • Piaggio MP3 Hybrid: Το όχημα αυτό αποτελεί την πρώτη πειραματική Υβριδική Μοτοσικλέτα παραγωγής. Συμβάλλει στον έλεγχο της συμπεριφοράς του οδηγού όταν βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου ή όταν καλείται να διαχειριστεί πολλαπλά καθήκοντα. Επιπρόσθετα, αποτελεί το μέσο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοχής νέων τεχνολογιών σε συνθήκες πειραματικής οδήγησης. Τέλος, βοηθάει στη μελέτη της συμπεριφοράς των οδηγών άλλων οχημάτων απέναντι στα μηχανοκίνητα δίκυκλα.

clean vehicles

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.