.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Γκέμου
H Μαρία Γκέμου είναι Ερευνήτρια Βαθμίδος B' στο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και επικεφαλής των Εργαστηρίων «Καθαρά Οχήματα και Τεχνολογίες» και «Βιομηχανικός Σχεδιασμός, Νέα Υλικά και Διεργασίες στις Μεταφορές». Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Μοντελοποίηση συμπεριφοράς οδηγού σε προσομοιωτή οδήγησης και συσχέτιση με πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Τα κύρια πεδία ερευνητικής της δραστηριότητας είναι τα ακόλουθα: Συνεργατική, συνδεδεμένη και αυτόνομη κινητικότητα (CCAΜ), συνεργατικά ευφυή συστήματα μεταφορών (C-ITS), οδική ασφάλεια, προσομοίωση οδήγησης, βιώσιμη και καθαρή κινητικότητα, δοκιμές σε πεδίο και εκπαίδευση στο πεδίο των μεταφορών. Εργάζεται στο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ από το 2003, επί του παρόντος είναι Επιστημονική Υπεύθυνη σε ένα εθνικό έργο, κύριο μέλος της ομάδας συνολικής τεχνικής διαχείρισης του H2020 έργου καινοτομίας SHOW, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχει διατελέσει Τεχνικός Συντονιστής σε 2 ερευνητικά έργα του Η2020. Έχει συμμετάσχει διαχειριστικά και ερευνητικά σε πάνω από 30 ερευνητικά έργα συνολικά, που απαντούν σε όλα τα προαναφερθέντα πεδία. Έχει συν(συγγράψει) πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, στον τύπο, σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές και ως συμμετοχές σε βιβλία. Έχει διενεργήσει ως αξιολογήτρια στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα COAL & STEEL EU καθώς και στο H2020 και είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής αξιολόγησης σε 10 επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Προγραμματικής Επιτροπής του TRA Lisbon 2022.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός
Ερευνήτρια Β
Επικεφαλής Εργαστηρίων A2 «Καθαρά και Αυτόνομα Οχήματα» & A3 «Βιομηχανικός Σχεδιασμός, Νέα Υλικά και Διεργασίες στις Μεταφορές»
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.2111.069553
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.