.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Γκέμου
H Μαρία Γκέμου είναι Ερευνήτρια Βαθμίδος B' στο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και επικεφαλής των Εργαστηρίων «Καθαρά Οχήματα και Τεχνολογίες» και «Βιομηχανικός Σχεδιασμός, Νέα Υλικά και Διεργασίες στις Μεταφορές». Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε Μοντελοποίηση συμπεριφοράς οδηγού σε προσομοιωτή οδήγησης και συσχέτιση με πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Τα κύρια πεδία δραστηριότητάς της είναι τα ακόλουθα: μοντελοποίηση συμπεριφοράς οδηγού, αξιοπιστία προσομοιωτών οδήγησης, τεχνολογίες έξυπνων μεταφορών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, έξυπνες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, καθαρά οχήματα και τεχνολογίες, σχεδιασμός πιλοτικών δοκιμών, ασφάλεια μεταφορών επικίνδυνων φορτίων, προσβασιμότητα μεταφορών για ΑμεΑ (άτομα με Αναπηρία) και ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο πεδίο των μεταφορών. Εργάζεται στο ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ από το 2003, διατελεί Τεχνικός Συντονιστής σε 2 ερευνητικά έργα του Η2020, ενώ έχει συμμετάσχει διαχειριστικά και τεχνικά σε πάνω από 15 ερευνητικά έργα που απαντούν σε όλα τα προαναφερθέντα πεδία. Είναι συγγραφέας πάνω από 60 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές και βιβλία. Έχει διενεργήσει ως αξιολογήτρια στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα COAL & STEEL EU καθώς και στο H2020, ενώ συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης σε 4 επιστημονικά περιοδικά.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός - Ερευνήτρια Γ΄
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.2111.069553
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.