.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Πάνου
Η Δρ. Μαρία Πάνου είναι Κύρια Ερευνήτρια (Βαθμίδας A’) στο Ινστιτούτο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ με Μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) σε Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (1997) και το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ-UMIST (1998) αντίστοιχα. Είναι Διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τομέας Μεταφορών, Συγκοινωνιακής Υποδομής, Διαχείρισης έργων κι ανάπτυξης. Τίτλος Διδακτορικής Διατριβής: «Προηγμένο σύστημα εξατομικευμένης πληροφόρησης και προειδοποίησης των μετακινουμένων».
Κύριοι τομείς εξειδίκευσης: Εφαρμογές Τηλεματικής στον Τομέα των Μεταφορών και προσωποποίησή τους, ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS), οδική ασφάλεια, Υπηρεσίες πληροφόρησης κατά τη μετακίνηση και προσωποποίηση περιεχομένου τους, μοντελοποίηση συμπεριφοράς οδηγών, ανάπτυξη αλγορίθμων λειτουργίας συστημάτων προειδοποίησης (ΣΣΥΟ) και πληροφόρησης οδηγών, καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία προσομοίωσης για προσομοιωτές οδήγησης, τεχνολογίες μεταφορών για ΑμΕΑ (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες) και ηλικιωμένους.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 25 Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα, με σημαντική εμπειρία σε συντονιστικό/ηγετικό ρόλο (coordinator/technical manager/leader). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού ETRR Journal (European Transport Research Review – An Open Access Journal) του ECTRI.
Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού ETRR Journal (European Transport Research Review – An Open Access Journal) του ECTRI.
Έχει 20 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και 69 σε διεθνή συνέδρια με κρίση.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διευθύντρια Ερευνών
Τομεάρχης Τομέα Α
Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, MSc, BSc
Διευθύντρια γραφείου Αθήνας Ι.ΜΕΤ.
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.2111.069550
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.