.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Τσάμη

Η Μαρία Τσάμη είναι διπλωματούχος Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης (Α.Π.Θ.) και υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου και ακολουθεί την κατεύθυνση των Ευφυών Συστημάτων. Η ερευνητική της δραστηριότητα προσανατολίζεται κυρίως στην ανάπτυξη δυναμικών μοντέλων δρομολόγησης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εστιάζοντας σε παραμέτρους ποιότητας υπηρεσιών και πληροφόρησης. Έχει συνεργαστεί με το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 2007-2009 ενώ από το 2012 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ι.ΜΕΤ.. Έχει λάβει μέρος σε εθνικά και ευρωπαϊκά έργα και δράσεις σχετικές με το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη διαχείριση συστημάτων αστικών και υπεραστικών μεταφορών. Πεδία εξειδίκευσης και ενδιαφέροντος της αποτελούν οι θεματικές περιοχές: ποιότητα υπηρεσιών δημοσίων συγκοινωνιών, συνδυασμένες αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις και καταμερισμός κυκλοφορίας στο δίκτυο, ευφυή συγκοινωνιακά συστήματα, βιώσιμη αστική κινητικότητα, συγκοινωνιακός σχεδιασμός παραδοσιακών/ιστορικών κέντρων. Από το 2011 συμμετέχει στην ευρωπαϊκή δράση COST TU1004 (Modelling Public Transport Passenger Flows in the Era of Intelligent Transport Systems).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498488
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.