.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Αρετή Κώτση
Η Αρετή Κώτση γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1990 και εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) από τον Ιούλιο του 2017. Είναι απόφοιτη της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και το 2016 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στο Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση στην εταιρεία INFOTRIP Α.Ε. – Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, ενώ έχει εργασθεί για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως σύμβουλος συγκοινωνιολόγος μηχανικός.
Η κύρια επαγγελματική της δραστηριότητα σχετίζεται με τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS) και με τα συνεργατικά ευφυή συστήματα μεταφορών (C-ITS). Από την αρχή της εργασίας της στο Ι.ΜΕΤ. συμμετέχει στην παρακολούθηση και διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων σχετικών με τα ΙTS και C-ITS. Οι κύριες αρμοδιότητές της είναι ο προσδιορισμός και η αξιολόγηση των τεχνικών απαιτήσεων και προδιαγραφών των ΙTS και C-ITS, ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής των συστημάτων και η εκπόνηση Αναλύσεων Κόστους – Οφέλους (CBA). Παράλληλα, συμμετέχει στην συγγραφή δημοσιεύσεων σε Διεθνή και Εθνικά συνέδρια.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – M.Sc. Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498495
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.