.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Γεωργία Αϋφαντοπούλου
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική του Πανεπιστημίου PARIS VII και στο Σχεδιασμό και Διαχείριση Μεταφορικών Συστημάτων του Ecole Nationale des Ponts et Chausees. Διδακτορική διατριβή με αντικείμενο την «Εφαρμογή έμπειρων συστημάτων στο σχεδιασμό δρομολογίων στόλου οχημάτων», Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Επαγγελματική και ερευνητική εξειδίκευση στους τομείς: Οργάνωσης Κυκλοφορίας, Διαχείρισης Μεταφορικών Συστημάτων, Χρήση Τηλεματικών Εφαρμογών: στον Τομέα των Θαλάσσιων, Οδικών και Συνδυασμένων Mεταφορών, Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Διαχείρισης Στόλων Οχημάτων και στην Επιχειρησιακή Έρευνα.
Η Επαγγελματική της Εμπειρία καλύπτει ευρύ φάσμα σε εκπονήσεις μελετών σε αντικείμενα σχετικά με τις θαλάσσιες μεταφορές, διαχείριση υποδομών λιμένων, εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση θαλάσσιων μεταφορικών συστημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Έχει διατελέσει Συντονίστρια, Υπεύθυνη Τεχνικού Συντονισμού και Αξιολόγησης διαφόρων Ευρωπαϊκών και Ελληνικών έργων, το πιο σημαντικό εκ των οποίων ήταν το χρηματοδοτούμενο από τη ΓΔ ΧΙΙΙ, Ευρωπαϊκό έργο POSEIDON που στόχευε στη μελέτη των αναγκών των χρηστών, των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών και της γενικής αρχιτεκτονικής για την τελειοποίηση Vessel Traffic Services Systems σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εμπειρία της περιλαμβάνει επίσης την εμπλοκή της ως Υπεύθυνης Διασφάλισης Ποιότητας στα Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα «IMAGE - Intelligent Mobility Agent for complex Geographic Environments» (2001-σήμερα) και “WORKFRET - WORKing cultures in the face of intermodal FREight Transport systems” (1997-1998). Στην παρούσα διατελεί ως Τεχνικός Συντονιστής του έργου “IMONODE (πρόγραμμα INTERREG IIIC) - Efficient Integration of Cargo Transport Modes and Nodes in CADSES area” το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη αποδοτικών συστημάτων συνδυασμένων μεταφορών στη ΝΑ Ευρώπη με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών της ΝΑ Ευρώπης. Το έργο IMONODE στοχεύει στη μελέτη των επιλογών και στην πρόταση λύσεων συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών νέων τεχνολογιών για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης και λειτουργίας των αλυσίδων συνδυασμένων μεταφορών στη ΝΑ Ευρώπη. Το ΥΠΕΧΩΔΕ της ανέθεσε το συντονισμό του Επιχειρησιακού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας (2002-σήμερα).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα που σχετίζονται με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση και τον έλεγχο των αλυσίδων μεταφορών (συμπεριλαμβανομένων και των συνδυασμένων) και ήταν υπεύθυνη για τις προδιαγραφές των λειτουργιών του συστήματος, την υλοποίηση των πιλότων, την αξιολόγηση, ενώ διετέλεσε επίσης ως συντονίστρια σε διάφορα Ελληνικές μελέτες μεταφορών (οδικές, θαλάσσιες, συνδυασμένες).
Έχει συγγράψει πάνω από 30 επιστημονικές εργασίες προς δημοσίευση σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά και παρουσίαση σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.
Τέλος, έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος εταιρείας στον Τομέα των Μεταφορών και ήταν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγος κατά τη διετία 1994-1996.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διευθύντρια Ερευνών
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498451
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.