.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Κορνηλία Μαρία Κοτούλα
Η Δρ. Κοτούλα Κορνηλία Μαρία, Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός (Α.Π.Θ.), Συγκοινωνιολόγος , είναι επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών. Το 1998, αποφοίτησε από το Τμήμα Αγρονόμων Και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ το 2010 απέκτησε την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού, μετά από παρακολούθηση του διατμηματικού προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με τίτλο: Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών. Τον Μάϊο του 2021 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο  τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με θέμα: “Διερεύνηση των παραγόντων που επηρεάζουν την επιλογή μέσου μετακίνησης με σκοπό τη σχολική εκπαίδευση”. Το   χρονικό διάστημα 1999-2008 εργάστηκε ως υπάλληλος και ως εξωτερικός συνεργάτης σε τεχνικά γραφεία μελετών δημοσίων έργων, με κύρια ενασχόληση τη μελέτη έργων οδοποιίας και γεφυροποιίας. Από το 2010 έως και σήμερα, εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Μεταφορών. Έως τώρα έχει συμμετάσχει σε πολλά Ερευνητικά προγράμματα (Εθνικά/Ευρωπαϊκά) και Μελέτες με αντικείμενο τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες. Ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στην προώθηση και ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στον Σχεδιασμό, Βελτιστοποίηση και Αξιολόγηση των συστημάτων Δημοσίων Μεταφορών και την Οδική Ασφάλεια. Μέσω του Ινστιτούτου Μεταφορών έχει συνεργαστεί ως Τεχνικός Σύμβουλος με Δήμους, Περιφέρειες αλλά και Υπουργεία σε θέματα που αφορούν στον Τομέα των Μεταφορών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά, ενώ έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια καθώς επίσης και επιστημονικά περιοδικά.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Τοπογράφος Μηχανικός – MSc Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498441
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.