.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου

Η Δρ. Αφροδίτη Αναγνωστοπούλου εργάζεται ως Ερευνήτρια Β’ βαθμίδας στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, επιβλέπει το εργαστήριο της «Οικονομικής – Κοινωνικής Θεώρησης των Συστημάτων Μεταφορών» και εκτελεί επίσης καθήκοντα Αναπληρώτριας Υπεύθυνης του Τομέα για Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές του Ινστιτούτου. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έγκειται στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας και της οικονομικής των μεταφορών καθώς και της αξιολόγησης των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της λειτουργίας των συστημάτων μεταφορών. Συμμετέχει σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και επιπλέον, διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι απόφοιτη του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σε Computer Science από το University College London και τον Δεκέμβριο του 2012 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συνεργάζεται επίσης ως ερευνήτρια με το εργαστήριο Operations Research & Decision Systems Centre του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμπεριληφθεί στο «Who's Who in the World» (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (όπως το Transportation Science) και έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 30 εθνικά/διεθνή επιστημονικά συνέδρια (όπως στα TRISTAN VII, 1st and 3rd VEROLOG, EWGT2014, TRA2014, TRA2018 and CoDIT 2019).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιχειρησιακός Ερευνητής
Αιγιαλείας 52 Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. 211.1069598
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.