.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Ελευθέριος Σδουκόπουλος

Ο Δρ. Ελευθέριος Σδουκόπουλος είναι Επικεφαλής του Εργαστηρίου «Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές Επιπτώσεις Συστημάτων Μεταφορών» του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ‘Σχεδιασμό, την Οργάνωση και τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών’ από το ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα στις Ναυτιλιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αποφοιτώντας πρώτος στη τάξη του και λαμβάνοντας σχετικό Τιμητικό Τίτλο, ενώ κατά τις διδακτορικές του σπουδές έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright και διεξήγαγε μέρος της διδακτορικής του διατριβής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μέμφις (Τενεσί, ΗΠΑ). Η διδακτορική του διατριβή επικεντρώνεται στη διερεύνηση της σχέσης και της αλληλεπίδρασης των λιμένων με την ενδοχώρα στο πλαίσιο διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων, ενώ τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται επίσης στους τομείς της ναυτιλίας, της διαχείρισης και λειτουργίας λιμένων και λιμενικών τερματικών σταθμών, της διερεύνησης των αλληλεπιδράσεων και συσχετίσεων λιμένων-πόλεων και της αξιολόγησης της περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης συστημάτων εμπορευματικών μεταφορών. Στα προαναφερόμενα πεδία έρευνας έχει συμμετάσχει συνολικά σε 22 ερευνητικά έργα και μελέτες χρηματοδοτούμενα από ποικίλα Ευρωπαϊκά, περιφερειακά και εθνικά προγράμματα, ενώ έχει συγγράψει και 1 βιβλίο και 49 επιστημονικές εργασίες οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικεφαλής Εργαστηρίου Γ4 «Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές Επιπτώσεις Συστημάτων Μεταφορών» MEng Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός, MSc Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, PhD Ναυτιλιακά
Αιγιαλείας 52 Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.211.1069596
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.