.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Μποϊλέ
Η Δρ. Μαρία Μποϊλέ είναι Καθηγήτρια «Διαχείρισης και Πολιτικής Λιμενικών και Τερματικών Εγκαταστάσεων Συνδυασμένων Μεταφορών» και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Ναυτιλία στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  και Διευθύντρια του Τομέα για Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).Έχει επίσης εργαστεί ως Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΜΕΤ όπου εκλέχθηκε σε θέση Ερευνητή Α’ με γνωστικό αντικείμενο «Ανάλυση – Λειτουργία Συστημάτων Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics και Εφαρμογές των Τεχνικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT) σε αυτά», Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μεταφορών στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Rutgers, ΗΠΑ, Συν-Διευθύντρια του Προγράμματος Εμπορευματικών και Θαλάσσιων Μεταφορών στο Κέντρο Προηγμένων Υποδομών και Μεταφορών, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης στο Κέντρο Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Σχολής Επιχειρηματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Rutgers, και Επίκουρη Καθηγήτρια Μεταφορών στο Lafayette College. Απέκτησε το Δίπλωμα του Πολιτικού (Συγκοινωνιολόγου) Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1990, το Μεταπτυχιακό τίτλο του Περιβαλλοντολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Rutgers το 1992, και τον τίτλο του Δρ. Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του New Jersey το 1995. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα όπως ανάλυση, σχεδιασμός και διαχείριση πολυτροπικών συστημάτων επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, θαλάσσιες μεταφορές και Εφοδιαστική, οργάνωση και διοίκηση λιμένων και τερματικών σταθμών. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 70 ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από φορείς στις Η.Π.Α., την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, έχοντας συντονίσει πάνω από τα μισά εξ αυτών. Έχει αναπτύξει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε τρία Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και έχει διδάξει μεταπτυχιακά και προπτυχιακά μαθήματα μεταφορών και Εφοδιαστικής, short courses και σεμινάρια σε διάφορα ιδρύματα της Ευρώπης, ΗΠΑ, Ασίας και Αφρικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 170 τεχνικά άρθρα και 12 κεφάλαια βιβλίων. Το διδακτικό και ερευνητικό έργο της έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων Βραβείο Καλύτερης Δημοσίευσης (2000), Βραβείο για Εκπαίδευση σε θέματα Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού (2009), Βραβείο Αριστείας ως Διακεκριμένη Εκπαιδευτικός (2006-2007), και το Χρηματοδοτούμενο «Πρόγραμμα Συνεργασίας για την Καινοτομία» από το Τμήμα Βιομηχανικής Καινοτομίας και Εταιρικών Σχέσεων του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος- Διευθύντρια Ερευνών
Αιγιαλείας 52 Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.211.1069591
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.