.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Δημήτρης Μαργαρίτης

Ο Δρ. Δημήτρης Μαργαρίτης είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού Οχημάτων από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακού τίτλου στην Προστασία του Περιβάλλοντος από το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) στη Θεσσαλονίκη και διδάκτορας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Είναι επίσης επί πτυχίω Μηχανολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ.

Κύρια ενασχόλησή του είναι η οδική ασφάλεια και οι πράσινες μεταφορές. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ι.ΜΕΤ. από το 2006. Ήταν υπεύθυνος του εργαστηρίου «Καθαρών Οχημάτων» (2008-2010), του εργαστηρίου «Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές επιπτώσεις συστημάτων μεταφορών» (2006-2017) και είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου «Καταγραφή στοιχείων, παρακολούθηση δεικτών κι επικαιροποίηση στόχων», όπως και για το σύστημα ποιότητας διαδικασιών ISO 9001-2015 του I.MET. Είναι ο δημιουργός και συντονιστής του Κινητού Εργαστηριού Περιβάλλοντος του Ι.ΜΕΤ. και των υποδομών καθαρών οχημάτων.

Επίσης από το 2011, κατά διαστήματα, διδάσκει στο ΑΤΕΙ Οχημάτων ως εργαστηριακός συνεργάτης. Από το 1999 έως και το 2006 εργάστηκε στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της ομάδας «Ασφάλεια κατά την Πρόσκρουση» του ερευνητικού κέντρου ΤΝΟ Automotive στο Delft της Ολλανδίας.

Έχει συμμετέχει σε περισσότερα από 40 εθνικά (ελληνικά και ολλανδικά) και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Ήταν μέλος σε δίκτυα όπως το EEVC WG21, APSN, ECTRI TWG-B, εθνικός εκπρόσωπος στο ITF/OECD Working Group on Motorcyclists Safety και είναι μέλος στα ETSC, CARE, ITF/OECD IRTAD, EGVIA, EARPA, ERTICO, FIM, ΕΛΗΝΙΟ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) στον τομέα των Μεταφορών.

Έχει συγγράψει/συνεισφέρει σε περίπου 50 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κρίση. Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και Ολλανδική και είναι γνώστης της Γαλλικής γλώσσας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηχανικός Οχημάτων, MSc Προστασία του Περιβάλλοντος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498467
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.