.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Αττίλα Άκατς
Ο Αττίλα Άκατς γεννήθηκε στη πόλη Πετς, της Ουγγαρίας. Eργάζεται ως από το 2018 ως Ερευνητικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών / Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, με την ειδικότητα του «Ενεργειακού Μηχανικού & Μηχανικού Παραγωγής» εκτελόντας πολλαπλά καθήκοντα σε Ευρωπαϊκά, Περιφερειακά και Εθνικά έργα του Τομέα για τα Ενεργειακά, Οικονομικά και Περιβαλλοντικά Θέματα – Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές του Ινστιτούτου.
Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (Integrated BSc & MSc), απόφοιτος (MSc) της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt του Εδινβούργου (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ-TCG). Το ερευνητικό του ενδιαφέρον και εξιδίκευση έγκειται (1) στην αξιολόγηση των ενεργειακών, οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων της λειτουργίας των συστημάτων μεταφορών (κυρίως σε ΑΠΕ και εναλλακτικά καύσιμα), (2) στρατηγικός σχεδιασμός και πολυκριτήρια ανάλυση κύλου ζωής (LCA) πολυμορφικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας στο τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και (3) ενεργειακή μετάβαση στο τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας.
Ως μέλος του ΙΜΕΤ έχει συμμετάσχει σε 12 Ευρωπαϊκά, Περιφερειακά και Εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, αναλαμβάνοντας συγχρόνως το συντονισμό και διαχείριση των 7 ερευνητικών έργων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συντονίσει περισσότερους από 40 Ερευνητικούς και Τεχνικούς Συνεργάτες. Έχει 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων.
Παράλληλα με τις σπουδές του έχει αποκτήσει πιστοποίηση ως trainer πάνω σε καθημερινές γενικές δεξιότητες (soft skills), έχοντας παραδώσει πάνω από 100 διδακτικές ώρες σε μαθητές/φοιτητές 17-25 ετών. Επιπλέον, είναι μέλος ενός πανευρωπαϊκού εθελοντικού μη-κερδοσκοπικού φοιτητικού οργανισμού (BEST – Board of European Students of Technology) μηχανικών έχοντας βοηθήσει στη διοργάνωση τοπικών, περιφερειακών και πανευρωπαϊκών σεμιναρίων και συνεδρίων.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός συνεργάτης MSc Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης
Γ. Κασιμάτη 1, Πειραιάς, Αττική
Τ.Κ. 18531
Τηλ. +30.211.0130489
Fax. +30.211.0130491
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.