.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Βασίλειος (Βασίλης) Καππάτος

Ο Δρ. Βασίλειος (Βασίλης) Καππάτος (PhD, MEng, CEng, FWeldl, MIEEE, MISCM) είναι ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Θέματα Κατασκευών και Υποδομών σε Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές, του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ, επισκέπτης ερευνητής στο τμήμα Αεροδιαστημικής, Μεταφορών και Κατασκευών, στο Πανεπιστήμιο του Γκράνφιλντ, καθώς και μέλος του προγράμματος oN DuTy που υποστηρίζεται από τη Συνεργατική Έρευνα και Εκπαίδευση (CREATE) του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημών και Έρευνας του Καναδά (NSERC) καθώς και από βιομηχανικούς εταίρους.

Είναι ακόμη μέλος του Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (FWeld) του Ηνωμένου Βασιλείου, του Συμβουλίου Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου (CEng), του Τεχνικού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (TEE-TCG), του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (MIEEE), του Διεθνούς Κέντρου Παρακολούθησης Κατάστασης Μηχανών (ISCM), της Ελληνικής Εταιρείας Μη Καταστροφικού Ελέγχου (HSNT), του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (HELINA), του Δανέζικου Κέντρου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μηχανικών (DCAMM), του Κέντρου Τεχνολογίας Πρόληψης Βλαβών Μηχανημάτων (MFPT) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Έχει αποκτήσει το διδακτορικό του στην περιοχή του Μη Καταστρεπτικού Ελέγχου και από το 2002 κατέχει το δίπλωμα του Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού (MEng). Οι ερευνητικοί του τομείς είναι Μη Καταστροφικός Έλεγχος, Παρακολούθηση Δομικής Ακεραιότητας, Παρακολούθηση Κατάστασης Μηχανών, Δομική Ακεραιότητα, Επεξεργασία Σημάτων και Αναγνώριση Προτύπων.

Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει υποστηριχτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει και συντονίσει 77 ερευνητικά προγράμματα (European Defence Fund, Horizon Europe, H2020, FP7, Erasmus), 16 του Ηνωμένου Βασίλειου (TSB, Innovate UK), 5 Δανέζικα  και 11 εθνικά προγράμματα με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει πάνω από 145 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και κεφάλαια βιβλίων. Είναι κριτής σε διάφορα διεθνείς περιοδικά και συνέδρια. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη σύνταξη προτάσεων ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων έργων και στην ανάπτυξη συνεργασιών με βιομηχανίες. Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, έχει εξετάσει και υποβάλλει πολλές προτάσεις, παρέχοντας τεχνική συμβολή, συντάσοντας ολόκληρες προτάσεις ή τμήματα, διαμορφώνοντας συνεργασίες και εξασφαλίζοντας περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει συντονίσει περισσότερους από 100 Ερευνητικούς Συνεργάτες, Τεχνικούς, Διδακτορικούς Φοιτητές και Τεχνικούς Βοηθούς Έργου (φοιτητές πρακτικής άσκησης). Έχει ακόμη διδάξει σε πανεπιστημιακό επίπεδο ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων, στον τομέα της εφαρμοσμένης μηχανικής στη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής (μόνιμη θέση) στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Τεχνολογίας και Καινοτομίας του University of Southern Denmark (SDU) στην Δανία.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικεφαλής Εργαστηρίου Γ3
Θέματα Κατασκευών και Υποδομών σε Θαλάσσιες και Αεροπορικές Μεταφορές
PhD, MEng, CEng, FWeldl, MIEEE, MISCM
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498486
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Curriculum Vitae

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.