.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Βασίλης Μιζάρας

Ο κ. Βασίλης Μιζάρας γεννήθηκε το 1970 στην Θεσσαλονίκη και απέκτησε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Diploma του Imperial College, Postgraduate Course in Transport, και Master of Science (MSc) in Transport από το University of London.

Από το 1997 μέχρι το 2006 εργάζεται στον τομέα “Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών” της Διευρωπαϊκής Ομάδας Συμβούλων Θεσσαλονίκης Α.Ε. (TRUTh A.E.). Από το 1999 προΐσταται του τομέα. Από το 2004 είναι τομεάρχης του Τομέα «Ευφυών Μεταφορών (ITS & IT Consulting)» της Διευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβούλων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Πληροφορικής Α.Ε. (TREDIT A.E.).

Έχει συνεργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης ιδιαίτερης εμπειρίας με το Α.Π.Θ. και το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών Ν.Α. Ευρώπης (ΙΝΑ) σε τεχνολογίες έξυπνων καρτών. Επίσης, υπήρξε εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα ευφυών μεταφορών.

Από το 2006 μέχρι το 2017 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Εφαρμογές Έξυπνου Λογισμικού Κυκλοφορίας και Εφαρμογών Ανώνυμη Εταιρεία – INFO TRIP A.E.”. Από τον Ιούλιο 2017 μέχρι Οκτώβριο 2018 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SWARCO HELLAS A.E. που απορρόφησε δια συγχωνεύσεως την εταιρεία INFO TRIP A.E. Από τον Ιανουάριο 2019 εργάζεται ως Senior Project Manager στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.ΚΕ.ΤΑ.

Η εμπειρία του έχει αποκτηθεί μέσα από τη συμμετοχή σε έργα ανάπτυξης και εγκατάστασης σύνθετων πληροφοριακών και τηλεματικών συστημάτων, ευφυών μεταφορών καθώς και μελέτες προδιαγραφών συστημάτων Ευφυών Μεταφορών & Επιχειρησιακά Σχέδια για την υιοθέτηση καινοτόμων εφαρμογών από Εταιρείες παραγωγής Μεταφορικού έργου.Στο πλαίσιο αυτών των έργων είχε ρόλο Συντονιστή έργων, Τεχνικού Υπεύθυνου, Υπεύθυνου ανάπτυξης Εφαρμογών. Η γενική του εμπειρία αφορά Συστήματα Ευφυών Μεταφορών με έμφαση σε Δαχείριση Κυκλοφορίας, C-ITS, Mobility as a Service, εφαρμογές Πληροφόρησης επιβατών, συστήματα για Δημόσιες Συγκοινωνίες και ηλεκτρονικής Πληρωμής

Ο Βασίλης Μιζάρας έχει επίσης συμμετοχή σε ομάδες εργασίας του CEN/ISSS για τυποποίηση συστημάτων ευφυών μεταφορών, του Ελληνικό e-business forum (όπου υπήρξε Rapporteur της ομάδας εργασίας «Ευφυών Μεταφορών») και του e-Europe (smart cards charter). Ο Β. Μιζάρας έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού ευφυών μεταφορών ITS HELLAS.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτικός Μηχανικός
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498442
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.