.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Σπάνδου

Η Δρ. Μαρία Σπάνδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από τον Μάιο του 2018. Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ το 2004 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων μεταφορών από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Το 2016 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με τίτλο “Framework for the assessment of the institutional design of metropolitan public transport systems”, που εκπονήθηκε στο Πολυτεχνείο της Λισαβώνας της Πορτογαλίας (Instituto Superior Técnico, Universidade de Lisboa) στο πλαίσιο του Προγράμματος MIT|Portugal. Επίσης, ήταν Επισκέπτης Ερευνήτρια στα Πανεπιστήμια Massachusetts Institute of Technology (2010-2011) και Columbia University (2012).

Έχει εργαστεί ως Τεχνικός Σύμβουλος Μεταφορών του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, ως Συγκοινωνιολόγος – Επιστημονική Συνεργάτης του πρώην Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) και νυν Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ Α.Ε.) και ως Επιστημονική Συνεργάτης του Instituto Superior Técnico και του ΑΠΘ, με συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά, λοιπά Διεθνή και Εθνικά Ερευνητικά Έργα.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με τον στρατηγικό, τακτικό και λειτουργικό σχεδιασμό των Αστικών Δημοσίων Συγκοινωνιών, τον θεσμικό σχεδιασμό και τη διακυβέρνηση των συστημάτων Μεταφορών και Κινητικότητας, τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS), την ανάπτυξη, παρακολούθηση και αξιολόγηση Πολιτικών Μεταφορών και Σχεδίων Κινητικότητας. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων βιβλίων και ανακοινώσεων σε συνέδρια. Γνωρίζει άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά, πολύ καλά Πορτογαλικά, καλά Γερμανικά και έχει βασικές γνώσεις Τούρκικων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηχανικός Η/Υ
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498265
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.