.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Δημήτριος Τζανής

Ο Δημήτριος Τζανής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996 και είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ- ΕΚΕΤΑ ) από το 2018.
Η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα σχετίζεται με τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS), τα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (C-ITS), την προσομοίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών με χρήση προγραμμάτων μικροσκοπικής προσομοίωσης (SUMO) και με την ανάπτυξη αλγορίθμων με χρήση μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Μάθησης (ML). Από την αρχή της εργασίας του στο ΕΚΕΤΑ – Ι.ΜΕΤ. έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα πάνω στον τομέα των Μεταφορών χρηματοδοτούμενα τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Εθνικούς πόρους. Έχει συμμετάσχει παράλληλα στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών στους τομείς των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, των Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών και της ανάλυσης και προσομοίωσης των διαφορετικών κυκλοφοριακών συνθηκών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι, μεταξύ άλλων, τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, τα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, η Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων, ο Σχεδιασμός των Μεταφορών και οι Ανάπτυξη Αλγορίθμων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Διπλ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης, Κτιριακό Συγκρότημα Ganas & Ganas
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2311.257623
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.