.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Δημήτριος Τζανής

Ο Δημήτριος Τζανής εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης από το 2018. Είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και μεταπτυχιακός φοιτητής στην Τεχνητή Νοημοσύνη του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) από το 2019.

Η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα σχετίζεται με τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS), τα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (C-ITS), τα Αυτόνομα Οχήματα (AVs) και την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Από την αρχή της εργασίας του στο Ι.ΜΕΤ. έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα πάνω στον τομέα των Μεταφορών χρηματοδοτούμενα τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Εθνικούς πόρους. Έχει συμμετάσχει παράλληλα στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών στους τομείς των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, των Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών και των Αυτόνομων Οχημάτων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι, μεταξύ άλλων, τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, τα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, η Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων, ο Σχεδιασμός των Μεταφορών, η Οικονομική των Μεταφορών και τα Αυτόνομα Οχήματα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498268
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.