.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Ιωάννης Συμεωνίδης
Ο Ιωάννης Συμεωνίδης είναι ερευνητής Μηχανολόγος Μηχανικός.
Η σπουδές του περιλαμβάνουν το δίπλωμα μηχανολόγου μηχανικού από το ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη, μεταπτυχιακό στο τομέα της μοντελοποίησης και προσομοίωσης του μυοσκελετικού συστήματος από τη σχολή Μηχανικών της ENSAM, Παρίσι. υποψήφιος διδάκτορας με θέμα την μελέτη εμβιομηχανικής κεφαλιού και λαιμού, μοτοσυκλετιστών πριν και κατά την διάρκεια ατυχημάτων, στο τμήμα ιατρικής του LMU, Μόναχο, ενώ έχει ολοκληρώσει επίσης μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα πληροφοριακά συστήματα, ΕΑΠ, Πάτρα.
Έχει σπουδάσει και εργαστεί ερευνητικά σε διάφορα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πολυτεχνείου του Μονάχου και του Μιλάνου, την ομάδα CISAP του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, το ινστιτούτο IMFS του ULP στο Στρασβούργο, την INRETS στη Μασσαλίας, την ΤΝΟ στο Αϊντχόφεν, το ινστιτούτο ECIP του Πανεπιστημίου της Ναβάρρα κ.α.
Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι Marie Curie fellow και υπεύθυνος στο MC- CIG έργο ISABELLE. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στο τομέα της εμβιομηχανικής σχετικά με την ασφάλεια δικύκλων και ελαφρών οχημάτων, εμβιομηχανική της κρούσης, καταγραφή κίνησης, κινητική αποκατάσταση ασθενών, και εικονική πραγματικότητα και προσομοιωτές.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Δίπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498482
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.