.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Κατερίνα Τούλιου

Η Δρ. Κατερίνα Τούλιου είναι ερευνητική συνεργάτης στο Ινστιτούτο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στις Ερευνητικές Μεθόδους στην Ψυχολογία και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Τούλιου περιλαμβάνουν την αισθητηριακή αντίληψη σε οδηγούς και δικυκλιστές, τον ρόλο της απόσπασης προσοχής στην οδήγηση, την επίδραση των φαρμάκων και του αλκοόλ στην οδηγική συμπεριφορά, την ανάπτυξη και εφαρμογή προηγμένων μεθόδων στατιστικής ανάλυσης, καθώς και μεθοδολογιών αξιολόγησης της ευχρηστίας νέων τεχνολογιών ειδικά σχεδιασμένων για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

 

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 30 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 70 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Επιπλέον, είναι μέλος του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (APA).

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πειραματική Ψυχολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498466
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.