.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Evangelia Gaitanidou

Η Ευαγγελία Γαϊτανίδου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο στο Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών, όπου και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.
Εργάζεται στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) από το 2004 ως ερευνήτρια, όπου διετέλεσε υπεύθυνη του εργαστηρίου Ασφάλειας Οχημάτων από το 2009 ως το 2012, τη διετία 2012-2014 ήταν υπεύθυνη του εργαστηρίου Τεχνολογιών Καθαρών Οχημάτων και από το 2014 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του εργαστηρίου Οδικής Ασφάλειας.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 ερευνητικά έργα, στην πλειοψηφία τους συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (IN-SAFETY, ASK-IT, AIDE, PReVENT, SUPREME, HUMABIO, RIPCORD-ISEREST, PEPPER, DRUID, κλπ), στο 7ο   Πρόγραμμα Πλαίσιο (TeleFOT, ACCESS2ALL, 2DECIDE, BESTPOINT, FOTsis, VERITAS, REMOTE,SOLUTIONS) και στο HORIZON 2020 (RESOLUTE, SocialCar, AUTOPILOT) στα περισσότερα εκ των οποίων κατείχε σημαντικό ρόλο (βοηθός Γενικού/Τεχνικού Συντονιστή, Υπεύθυνη Ποιότητας αποτελεσμάτων, επικεφαλής ενοτήτων εργασίας). Είχε επίσης σημαντική συνεισφορά σε σειρά Εθνικών έργων, όπως τα έργα ΕΡΜΗΣ(2011-2013) και ΚΡΗΠΙΣ (2013-2015), στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα έργα «Ανάπτυξη και Λειτουργία Ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης - e-Drive Academy» και «Ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος και υλικού για την εκπαίδευση των υποψήφιων Ελεγκτών Οδικής Ασφάλειας» του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (2014-2015)
Έχει περίπου 30 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με κριτές, είναι εκδότης ενός βιβλίου, ενώ έχει συντάξει και 9 κεφάλαια σε βιβλία.
Κατά τα έτη 2009-2013 διετέλεσε Βοηθός Αρχισυντάκτη στο επιστημονικό περιοδικό European Transport Research Review (ETRR) στο οποίο εξακολουθεί να είναι κριτής.
Είναι γραμματέας σε δύο ομάδες εργασίας του ECTRI (Safety και Security).
To 2018 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τη διετία 2018-2020
Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και καλά Ιταλικά.

Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος και δραστηριοποίησής της εντοπίζονται στην Οδική Ασφάλεια, Αυτόνομα οχήματα, Εφαρμογές Τηλεματικής στις Μεταφορές, Ανθεκτικότητα (resilience), Τεχνολογίες Καθαρών Οχημάτων, Κινητικότητα για όλους, Συνεργατικά Συστήματα, Βιώσιμες μεταφορές.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός - MSc Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498452
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.