.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Evangelia Gaitanidou

Η Ευαγγελία Γαϊτανίδου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό, Οργάνωση και Διαχείριση των Συστημάτων Μεταφορών και Υποψήφια Διδάκτωρ (ΑΠΘ).
Εργάζεται στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από το 2004. Είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Οδικής Ασφάλειας (Α1).
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά έργα στο ΠΠ6, ΠΠ7 και στο Ορίζοντας 2020, στα περισσότερα κατέχοντας ρόλους ευθύνης. Είναι Γενική Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού έργου Drive2theFuture (H2020-815001).
Έχει 55 δημοσιεύσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με κριτές και επιστημονικά περιοδικά. Έχει εκδόσει ένα βιβλίο και έχει δημοσιεύσει 10 κεφάλαια σε βιβλία.
Διετέλεσε Βοηθός Εκδότη στο επιστημονικό περιοδικό European Transport Research Review (ETRR) (2009 – 2013) στο οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί ως κριτής.
Είναι αξιολογήτρια σε προτάσεις MSCA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει συμμετάσχει ως αξιολογήτρια καθώς και στη επιστημονική ή/και οργανωτική επιτροπή πλήθους Συνεδρίων, καθώς και ως εκπαιδεύτρια στα Young Researchers Seminars (2019 και 2021).
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του FERSI (Forum of European Road Safety Institutes) καθώς και επικεφαλής της Θεματικής Ομάδας για την Οδική Ασφάλεια του ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes).
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελληνων Συγκοινωνιολόγων (2018—2020).
Κύριοι τομείς ενδιαφέροντος και έρευνας: Οδική Ασφάλεια, Αυτόνομα και Συνδεδεμένα Οχήματα, Ανθεκτικότητα, Βιώσιμες Μεταφορές, ITS, Μεταφορές για Ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, Κινητικότητα για Όλους, Καθαρά Οχήματα

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498452
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.