.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, η εκδήλωση Bikeathon 2022 “Ride a bike & Go Green” με παράλληλες δράσεις με στόχο την προώθηση του Περιφερειακού Κόμβου Καινοτομίας για την Αστική Κινητικότητα (EIT Urban Mobility RIS Hub Greece) που λειτουργεί στην Ελλάδα με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα και του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου, Δ. Μήτρου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας έλαβε μέρος στην ποδηλατοπορεία, θέλοντας να τονίσει τη σημασία ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να αναδείξει την συνεισφορά του ποδηλάτου σε αυτήν, ως το πλέον βιώσιμο μέσο μετακίνησης. Παράλληλα αναφέρθηκε, στη σχέση της Θεσσαλονίκης με την Καινοτομία στην βιώσιμη κινητικότητα αλλά και την συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο EIT Urban Mobility και στον τρόπο που ο Περιφερειακός Κόμβος Καινοτομίας προσφέρει ευκαιρίες στους Δήμους, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες να δημιουργήσουν ισχυρές συνεργασίες και να εφαρμόσουν καινοτόμες λύσεις αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα και μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατοπορείας, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάστηκαν λύσεις αστικής κινητικότητας που εφαρμόστηκαν σε άλλες πόλεις δίνοντας στους παρευρισκόμενους την δυνατότητα να αξιολογήσουν τις λύσεις αυτές σε μια πιθανή εφαρμογή τους στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.

Με την παρουσία τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκα, του τεχνικού συμβούλου του Δημάρχου, Δ. Μήτρου, και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας BRAINBOX Α.Ε. κου. Γ. Βουλγαρούδη, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης των πολιτών από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ σχετικά με την δράση του Περιφερειακού Κόμβου Καινοτομίας και τις λύσεις που έχουν εφαρμοστεί ή πρόκειται να εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Περιφερειακός Κόμβος Καινοτομίας για την Αστική Κινητικότητα έχει ως στόχο την χρηματοδότηση και στήριξη των Δήμων, ώστε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων που θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις κινητικότητας στο αστικό περιβάλλον.

Παράλληλα, μέσω του Κόμβου δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ενίσχυσης και επιτάχυνσης επιχειρηματικών λύσεων για την κινητικότητα της πόλης, παρέχοντας οικονομική στήριξη και δυνατότητα εφαρμογής των λύσεων αυτών όχι μόνο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Μέσα λοιπόν από τους ισχυρούς δεσμούς που επιδιώκει να αναπτύξει το EIT Urban Mobility RIS Hub Greece, κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται και να συμμετέχει ενεργά στην βιώσιμη εξέλιξη της πόλης, λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις όπως το Bikeathon 2022 “Ride a Bike & Go Green” αλλά και να είναι παρόν στις λύσεις που δοκιμάζονται ή εφαρμόζονται, εφιστώντας την προσοχή των αρμόδιων φορέων στα καίρια ζητήματα της κινητικότητας.

Η ποδηλατοπορεία κατέληξε με επιτυχία στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου έλαβε χώρα ο διαγωνισμός ζωγραφικής που ανέδειξε τρεις νικητές. Επιπλέον οι ποδηλατιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κλήρωση στην οποία κέρδισαν πλούσια δώρα.

Το Bikeathon 2022 “Ride a Bike & Go Green” συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία Ευρωσύμβουλοι Α.Ε., η οποία συντονίζει το EIT UM RIS Hub Greece, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών που είναι ο τεχνικός συντονιστής του EIT UM RIS Hub Greece, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α. Ε., και την εταιρεία Venture Stories Partners.

Bikeathon1

Bikeathon2

Bikeathon3

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.