.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ταξίδι στο αύριο των μεταφορών», που διοργάνωσε η Hellenic Train Α.Ε. την Παρασκευή 1η Ιουλίου, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΙΜΕΤ/EKETA και του ομίλου  Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A., στον οποίο ανήκει η Hellenic Train Α.Ε., παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, και του ΓΓ Μεταφορών Ι. Ξιφαρά. 

 

Στόχος του Μνημονίου είναι η συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων». Εκ μέρους του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Διευθυντής του, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή πως “… με αυτή την πρωτοβουλία το «πάμε τρένο» θα ξαναγίνει συνώνυμο τις ταχείας μετακίνησης”.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, κ. D. Franco, η Πρέσβειρα της Ιταλίας κα. P. Falcinelli, ο Πρόεδρος της Hellenic Train Α.Ε., Δρ. D. Lo Bosco, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train Α.Ε. και Country Manager Ελλάδος, M. Capotorto, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δ. Τζοβάρας, καθώς και η Διευθύντρια Ερευνών του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Γ. Αϋφαντοπούλου.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.