.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΦΟΡΕΣΑΝ ΤΑ «ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ» Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ & Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

 

Σημαντικές επισκέψεις και συναντήσεις για το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και το διευθυντή του, Δρα Ευάγγελο Μπεκιάρη στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τα τεχνολογικά εκθέματα του ΙΜΕΤ στη φετινή ΔΕΘ στεγάζονται στο stand 20 του ΕΚΕΤΑ, στο Περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο stand της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), καθώς και στο εξωτερικό πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 15 (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών).

Την πρώτη μέρα της Έκθεσης επισκέφθηκαν το stand o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης που συνόδευσε τον Πρέσβη  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Τζορτζ Τσούνη. Ο κ. Πρέσβης εντυπωσιάστηκε από το έκθεμα του ΙΜΕΤ “Έξυπνα γυαλιά” που του παρουσίασε ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και ανιχνεύει την κόπωση του οδηγού αλλά και από το σύστημα συνεχούς μέτρησης των επιπέδων αλκοόλ μέσω περικάρπιου. Τα συστήματα αυτά έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο τον ερευνητικού Έργου PANACEA, χρησιμοποιώντας αμερικάνικο εξοπλισμό και ελληνικό λογισμικό. Ο Πρέσβης δήλωσε πως αυτή η καινοτομία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα σύμπραξης φορέων των δύο χώρων και καταδεικνύει την ευφυία των Ελλήνων μηχανικών.

Παράλληλα, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε ήδη τα εκθέματα  του ΙΜΕΤ στο Περίπτερο 7 της φετινής ΔΕΘ, ενώ ο αριθμός τους, όπως και το ενδιαφέρον αυξάνουν συνεχώς. Τα φετινά εκθέματα του ΙΜΕΤ είναι:

 

Τομέας Α

  • Σύστημα και γυαλιά ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού της Optalert-Optalert fatigue detection system and glasses
  • Συνεχής μέτρηση των επιπέδων αλκοόλ μέσω περικάρπιου - BACTrack skyn wristband to measure alcohol consumption

 

Τομέας B

  • Ευφυές Σύστημα RealTime Διαχείρισης Κυκλοφορίας στο Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης – Ενοποίηση Κέντρων Ελέγχου Κυκλοφορίας 
  • SUSTOURISMO app: Προωθώντας την βιώσιμη κινητικότητα και τις βιώσιμες επιλογές των τουριστών

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.