.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Στις 18 Ιανουαρίου 2023, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε το 6ο συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE) και το insider.gr, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και μεταφορών, Κ. Καραμανλή, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, της ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Α. Σδούκου, του ΓΓ Μεταφορών Ι. Ξιφαρά, του ΓΓ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ε. Μπακογιάννη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και πολλών άλλων έγκριτων ειδικών.

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Δρ. Μπεκιάρης μίλησε στο συνέδριο για το έργο του ΕΚΕΤΑ και του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, τονίζοντας τις πολλαπλές δράσεις του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Στην ομιλία του ο Δρ. Μπεκιάρης, αναφέρθηκε στην ταξινόμηση νέων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων για το έτος 2022, όπου όπως σημείωσε, η Ελλάδα μπορεί να γίνει οδηγός στο τρένο των εξελίξεων καθώς υπερδιπλασίασε τις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων σε σχέση με το 2021.

Η Ελλάδα θα μπορούσε επίσης να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και ως προμηθευτής επιπέδου Tier 2 στη βιομηχανία της αυτοκίνησης,  προσφέροντας λογισμικά συστήματα, εξαρτήματα αυτοκίνησης αλλά και υπηρεσίες που σχετίζονται με την συγκεκριμένη βιομηχανία.

Σε επίπεδο φόρτισης, ο Δρ. Μπεκιάρης επισήμανε ότι η επαγωγική μέθοδος είναι μια λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει καταλυτικά στη συνεχώς αυξανόμενη αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, λειτουργώντας συμπληρωματικά με τους ενσύρματους σταθμούς φόρτισης.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο δεύτερος κύκλος ζωής των μπαταριών, η ανακύκλωση τους καθώς και η είσοδος στην αγορά εναλλακτικών μπαταριών (Solid State, Sodium-Ion κ.α.) θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα των συσσωρευτών ενέργειας. Επίσης, ανέφερε ότι οι λύσεις για τις μεταφορές στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσεγγίζονται με μητροπολιτικό πλάνο, με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, των αρμόδιων υπουργείων και των επαγγελματιών του κλάδου.

Eco Mobility figure 1

Eco Mobility figure 2

Eco Mobility figure 3

Eco Mobility figure 4

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.