.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Συνάντηση γνωριμίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Γαλλική εταιρία Fifteen, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μικροκινητικότητας στην Ευρώπη που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί περισσότερα από 50.000 ποδήλατα σε μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων, όπως τα Velib στο Παρίσι, στην Μαρσέιγ, στο Ελσίνκι, στην Μόσχα, κλπ. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού, ανάπτυξης και λειτουργίας των συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων στις Ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και οι πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις 100 «Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» (Climate–Neutral and Smart Cities) με στόχο δράσεις και έργα για τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης προς την κλιματική ουδετερότητα έως το 2030.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κος Γεώργιος Καλαϊτζίδης, ο Διευθυντής εμπορικής Ανάπτυξης της Fifteen Jean Michel Boez, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεταφορών κα Γεωργία Αϋφαντοπούλου και ο Δ/νων Σύμβουλος της BrainBox, συνεργάτη της Fifteen στην Ελλάδα, κος Γιώργος Βουλγαρούδης.

micromibility1 picture

micromibility2 picture

micromibility3 picture

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.