.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.Μακ.) και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και των κοινών δράσεων των δύο φορέων, συν-διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τον ρόλο του μάρκετινγκ στην αλλαγή της συμπεριφοράς των μετακινούμενων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 05/12/2023, στο ΠΑ.Μακ. με παρουσία μεταπτυχιακών φοιτητών του Δ.Π.Μ.Σ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και του ΠΜΣ στην Αναλυτική των Επιχειρήσεων και Επιστήμη των Δεδομένων ενώ ήταν ανοιχτή και στο ευρύ κοινό.

Tην Ημερίδα χαιρέτισαν ο Διευθυντής του MBA, κ. Γεωργίου Ανδρέας, και ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, τονίζοντας την ανάγκη σύνδεσης της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας με την έρευνα και την πρακτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων αυτής.Η Ημερίδα περιλάμβανε διαλέξεις από εκπροσώπους των φορέων, καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την αστική κινητικότητα και την αλλαγή συμπεριφοράς (Επικ. Καθηγητής Δημήτριος Καφετζόπουλος), την μοντελοποίηση της συμπεριφοράς των μετακινούμενων (Καθηγητής Χρήστος Βασιλειάδης), το δυναμικό σύστημα των μεταφορών (Δρ. Γιώργος Τσαπλές, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής) και τη δυνητική επίδραση του μάρκετινγκ στην επίτευξη του οράματος της βιώσιμης κινητικότητας (Εργαστήριο Βιώσιμης Κινητικότητας ΙΜΕΤ: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη - Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’, Δρ. Γλυκερία Μυρόβαλη & Μαρία Χατζηαθανασίου – Επιστ. Συνεργάτιδες).Εν συνεχεία, μέσα από το ζωντανό εργαστήριο προώθησης της Αστικής Κινητικότητας που υλοποιήθηκε από την ομάδα της Βιώσιμης Κινητικότητας του ΙΜΕΤ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες για την εφαρμογή πρακτικών από τον χώρο του μάρκετινγκ στο σχεδιασμό της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα και επόμενες εκδηλώσεις: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.