.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

isten eu logo

Η επίσημη έναρξη του έργου ISTEN (Integrated and Sustainable Transport in Efficient Network) πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των εταίρων του στο Reggio Calabria στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2018.Το έργο, προϋπολογισμού €1,3 εκατ. , συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Adriatic-Ionian (ADRION) και θα διαρκέσει 24 μήνες.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας σε τοπικό, περιφερειακό και διακρατικό επίπεδο σε θέματα καινοτόμων λύσεων στις εμπορευματικές μεταφορές, ιδιαίτερα όσον αφορά στη διασύνδεση λιμένων και ενδοχώρας. Τελικό παραδοτέο του έργου θα αποτελέσει η διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τη βελτίωση των συνδέσεων συνδυασμένων μεταφορών μεταξύ των λιμένων και της ενδοχώρας στην περιοχή του προγράμματος ADRION. 

Το έργο ISTEN περιλαμβάνει, ως εταίρους, επιστημονικούς/ερευνητικούς φορείς, τοπικές/περιφερειακές αρχές και παρόχους λιμενικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα οι εταίροι του έργου είναι οι εξής: (1) Mediterranean University of Reggio Calabria – Lead Partner (Ιταλία), (2)Institute for Transport & Logistics Foundation της περιφέρειας Emilia-Romagna (Ιταλία), (3)Port Network Authority of the Eastern Adriatic Sea (Ιταλία), (4) Λιμάνι του Koper (Σλοβενία), (5) Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), (6) Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ (Ελλάδα), (7) Regional Council of Durrës (Αλβανία), (8) Λιμάνι τουBar (Montenegro), (9)Chamber of Commerce and Industry of Serbia (Σερβία) και (10)Λιμάνι του Šibenik (Κροατία). Επιπρόσθετα, η συμμετοχή του Bologna Inland Terminal, του Πανεπιστημίου του Belgrade, του λιμανιού του Durrës και του South East Europe Transport Observatory (SEETO) ως associated partners, εγγυάται την ευρύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου ISTEN. 

isten kickoff meeting photo

isten kickoff meeting photo

isten kickoff meeting photo

 

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.