.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Interreg adrion logo

Στις 12-13 Ιουνίου, το Institute for Transports and Logistics (ITL) και η Περιφέρεια Emilia-Romagna (RER) φιλοξένησαν τη δεύτερη συνάντηση του έργου INTER-CONNECT (Προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου), του προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας ADRION, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ.

Ο επικεφαλής της Περιφέρειας Emilia-Romagna χαιρέτισε τους εταίρους του έργου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο και τη συμβολή του στην αύξηση της συνδυασμένης χρήσης εναλλακτικών προς το ΙΧ τρόπων μετακίνησης.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους του έργου να παρουσιάσουν και να ενημερωθούν σχετικά με τη δημιουργία του πλάνου των πιλοτικών εφαρμογών, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τη διαβούλευση των εμπλεκόμενων μερών, την κατάσταση στη συλλογή και ανάλυση δεδομένων καθώς και για τις άμεσες ανάγκες.

Τη δεύτερη ημέρα, στη συνάντηση συμμετείχε και η Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος, η οποία ενημέρωσε τους εταίρους σχετικά με τις εκθέσεις προόδου, τις συμβατικές υποχρεώσεις, την έγκριση του εγχειριδίου εφαρμογής του προγράμματος/οδηγό προγράμματος, την κοινή ιστοσελίδα του και τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, ως τεχνικός συντονιστής του έργου, παρουσίασε τη γενική εικόνα του έργου και την κατάσταση όσο αφορά στην πρόοδο των τεχνικών δράσεων, ενώ έθεσε, από κοινού με τους υπόλοιπους εταίρους, τους επόμενους στόχους.

Το CEI, ως υπεύθυνος επικοινωνίας και διάχυσης, παρείχε μια γενική εικόνα των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του προγράμματος καθώς και πληροφορίες για τις επικείμενες ενέργειες. Τόνισε επίσης τη σημασία της αποτελεσματικής συμμετοχής όλων των εταίρων στη διάδοση του INTER-CONNECT στο ευρύτερο κοινό. Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σχετικά με την ανάγκη να απευθυνθούν στους εμπλεκόμενους κατά τόπους φορείς και να τους κάνουν κοινωνούς των αποτελεσμάτων του έργου, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στην προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και στην αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου.

Η επόμενη συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) το Νοέμβριο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.