.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

ΝΕΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Εγκαίνια στα γραφεία που παραχώρησε στο ΙΜΕΤ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου  η Τελετή Εγκαινίων του Παραρτήματος του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ στη Ρόδο, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Διευθυντή του ΙΜΕΤ Ευάγγελο Μπεκιάρη, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, ο αντιδήμαρχος Ρόδου Τέρης Χατζηϊωάννου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Ιωάννης Πάππου, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Υψηλάντης, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι πολιτικών, θρησκευτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων της Ρόδου και των Δωδεκανήσων. Επίσης, εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ παραβρέθηκαν από τα λοιπά Ινστιτούτα του, οι Διευθυντές του ΙΠΤΗΛ Δημήτριος Τζοβάρας, του ΙΔΕΠ Σπυρίδων Βουτετάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΝΕΒ Αναγνώστης Αργυρίου και ο Ερευνητής του ΙΒΟ Γιώργος Μπανιάς.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος χαιρέτησε τη νέα Ερευνητική Δομή του ΙΜΕΤ στη Ρόδο, εξαίροντας τη σημασία της δεδομένου των ιδιαιτεροτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τα 118 λιμάνια και την τεράστια αυξομείωση του πληθυσμού μεταξύ χειμερινών και καλοκαιρινών μηνών. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης ερευνητικών υποδομών και ευφυών υπηρεσιών στην Περιφέρεια και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας με το ΙΜΕΤ προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Τελετή Εγκαινίων ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ κ. Μπεκιάρης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της παρουσίας του ΙΜΕΤ στη Ρόδο, που με την τεχνογνωσία του σε θέματα συνδυασμένης έρευνας σε Μεταφορές και Τουρισμό, θα δημιουργήσει ένα δίπολο ανάπτυξης στο Ν. Αιγαίο, θέτοντας την Περιφέρεια αυτή στην πρωτοπορία αντίστοιχων δράσεων Πανευρωπαϊκά.

Ακολούθησε Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, με τη συμμετοχή των κ.κ. Χατζημάρκου, Μπεκιάρη, Γεώργιου Κανελαΐδη (Ομότιμου καθηγητή στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ), Σοφίας Βαρδάκη (Ερευνήτριας στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ). Πηνελόπης Σπηλιώτη (πρώην διευθύντριας Εποπτευόμενων Φορέων ΓΓΕΤ), Ιωάννη Άγγλου (πρώην Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ), Διονύσιου Νέγκα (Επίτιμου Προέδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτρικών Οχημάτων-ΕΛΙΝΗΟ), Στέφανου Πορτσέλη (Προέδρου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου και εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης) και Δημήτριου Πασχαλίδη (Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου μάθησης και Απασχόλησης Νομού Δωδεκανήσου).

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι μετέβησαν στα νέα γραφεία του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ όπου κόπηκε η κορδέλα εγκαινίων και τελέστηκε αγιασμός. Τα γραφεία, που παραχώρησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ βρίσκονται στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου (Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου 7).

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου, στην οποία συμμετείχαν από πλευράς ΙΜΕΤ, ο Διευθυντής Δρ. Ε. Μπεκιάρης και οι τρεις Διευθύντριες Τομέων του, κ. Μ. Πάνου (Τομέας Α), κ. Γ. Αϋφαντοπούλου (Τομέας Β) και κ. Μ. Μποϊλέ (Τομέας Γ), όπου αναλύθηκαν οι σχετικές προτεραιότητες της Περιφέρειας και συμφωνήθηκαν οι πρώτες κοινές δράσεις της πρότυπης αυτής συνεργασίας.

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Dr. Bekiaris 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.