.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (IMET) συμμετείχε με επιτυχία «International Seminar on Roads, Bridges and Tunnels - ISRBT 2018: Challenges and innovation» που διεξήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 9-15 Νοεμβρίου 2018, παρουσιάζοντας τον εξοπλισμό, την ερευνητική υποδομή, όπως καθώς και βασικά ερευνητικά έργα.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας του ομιλίας «Η μετατόπιση της νοημοσύνης από το όχημα στην υποδομή: η προσέγγιση του SAFE STRIP», ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, παρουσίασε τις καινοτομίες του έργου SAFE STRIP, και περιέγραψε την τεχνολογία που αναπτύχθηκε, τα τεχνολογικά επιτεύγματα του έργου που εφαρμόζονται σε όλα τα είδη οχημάτων, με την αναλογία κόστους αποτελεσματικότητας να είναι τάξης  μεγέθους καλύτερη από τις τρέχουσες εφαρμογές C-ITS.

Ακολούθησε μια σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις και ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια ομιλία, με την υπόσχεση να παρουσιαστούν τα πιλοτικά αποτελέσματα με την εφαρμογή του SAFE STRIP στους ελληνικούς και ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους εντός του ISRBT 2019.

Dr Bekiaris ISBRT 2018 

Dr Bekiaris ISBRT 2018

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.