.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

ΤΟ ΙΜΕΤ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΣ

ΟΡΘΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ομιλία του Διευθυντή του ΙΜΕΤ Δρ. Ευάγγελου Μπεκιάρη

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) – που είναι ο κύριος ελληνικός ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους πανευρωπαϊκά – συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε Ημερίδα με θέμα «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ».

Η Ημερίδα είχε στόχο να παρουσιάσει τον στρατιωτικό τρόπο σχεδιασμού, τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν φορείς κι οργανισμοί εκτός Στρατού και να αναδείξει τις «ορθές πρακτικές» (best practices) σε αυτούς, καθώς και τον τρόπο μετουσίωσης ενός ηγετικού οράματος σε πράξη.

Τις εργασίες της ημερίδας κήρυξε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ομιλητές ήταν ο Συνταγματάρχης (ΠΒ) Θεμιστοκλής Νίκογλου, που αναφέρθηκε στο «Επιχειρησιακό Σχέδιο Υλοποίησης Μετασχηματισμού του Στρατηγείου NRDC-GR»R, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο ήταν και το θέμα της ομιλίας του, ο Ταξίαρχος ε.α. κος Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης, Δήμαρχος Πεντέλης με θέμα «Η Εφαρμογή του Στρατιωτικού Τρόπου Διοίκησης στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» και ο διευθυντής του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης. Θέμα της ομιλίας του Δρος Μπεκιάρη ήταν η «Σχεδίαση και Υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Ερευνητικού Ινστιτούτου, με την Ενεργό Συμμετοχή Όλων των Εργαζομένων». Η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης του ΙΜΕΤ επιλέχθηκε από το ΓΕΣ ως βέλτιστη εφαρμογή από την οποία θ’ αντληθούν στοιχεία για αξιοποίηση και στα σχετικά πλάνα εφαρμογής Στρατηγικών Σχεδίων του ΓΕΣ.

Το ΓΕΣ ενέταξε την Ημερίδα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας εκπαίδευσης κι επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του, εκτιμώντας ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το «πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα».

ges 1

ges 2

ges 3

ges 4

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.