.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Το Ι.ΜΕΤ./Ε.Κ.Ε.Τ.Α. αποτελεί τον σημαντικότερο ελληνικό ερευνητικό φορέα στον τομέα των μεταφορών, και έναν από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους ερευνητικούς φορείς Πανευρωπαϊκά. Υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και χρηματοδοτείται κυρίως από ερευνητικά κονδύλια και ιδιωτικούς φορείς.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, το Ι.ΜΕΤ. παρουσίασε τη σημαντική δραστηριότητά και τα ερευνητικά επιτεύγματα του επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου, ξεκινώντας μια πορεία εξωστρέφειας κι ενημέρωσης των πολιτών. Το έντονο ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του προέδρου του Ο.Σ.Ε.Θ. κ. Κων/νου Αμπατζά, του διευθύνοντος συμβούλου του Ο.Λ.Θ. κ.Δημητρίου Μακρή, της διευθύνουσας συμβούλου της Εγνατίας Οδού κ. Ρίας Καλφακάκου, του Πρύτανη του ΑΠΘ κ.Περικλή Μήτκα, εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δίνει το στίγμα του υψηλού κύρους και του έντονα καινοτόμου και αναπτυξιακού προφίλ του ΙΜΕΤ.

Στην παρουσίασή του, ο διευθυντής του Ι.ΜΕΤ., Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης παρουσίασε στοιχεία για τη δραστηριότητα του Ινστιτούτου, τονίζοντας την εξαιρετικά υψηλή τεχνογνωσία του επιστημονικού προσωπικού του (με την αξιοσημείωτη περίπου ίση αναλογία ανδρών/γυναικών), τις σημαντικές συνεργασίες με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα, την ανθεκτική του πορεία σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και τις εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον που προοιωνίζονται από τον προσανατολισμό του Ι.ΜΕΤ. στην αριστεία, τις συνεργίες με σημαντικούς φορείς και την εξάπλωση του σε Πειραιά και σύντομα και σ’ άλλα μέρη της χώρας, τις εξελίξεις στο χώρο των μεταφορών και τη θέση που κατέχει στον ερευνητικό χώρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μπεκιάρης τόνισε ότι η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να στηριχτεί η καινοτομία και να γίνει γνωστή η δράση και η ύπαρξη του ΙΜΕΤ στους πολίτες, με στόχο την ανταποδοτικότητα και το όφελος για την κονωνία. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η Ημερίδα «Ανοιχτών θυρών» (OPEN DAY) που διοργανώθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, ανοίγοντας τις πόρτες του Ινστιτούτου στο κοινό κάθε ηλικίας.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.