.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκπόνηση μελετών για την Ανάπτυξη Δικτύου Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ένα έργο το οποίο μελέτησε και προώθησε το ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ μέσω του έργου RAIL4SEE (www.rail4see.eu) στο οποίο συμμετείχε το διάστημα 2012-2014. Στο πλαίσιο του έργου RAIL4SEE το ΙΜΕΤ εκπόνησε προκαταρκτική διερεύνηση της εφικτότητας αλλά και της σκοπιμότητας -βιωσιμότητας της δρομολόγησης μιας νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης, προαστιακού χαρακτήρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης προώθησε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την ωρίμανση, προώθηση και υλοποίηση του έργου: «Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

https://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/proastiakos-thessalonikis/item/51022-se-troxia-meleton-o-proastiakos-sidirodromos-sti-dytiki-thessaloniki

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.