.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Έντονο ενδιαφέρον για το επάγγελμα του ερευνητή, αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο των Μεταφορών".

Μια ξεχωριστή μέρα είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ./ Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία του OPEN DAY για μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση, που πλέον θα αποτελεί θεσμό για το Ινστιτούτο (την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου), έδωσε στους πολυπληθείς επισκέπτες την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ι.ΜΕΤ., να γνωρίσουν το έργο του, να δουν και να αγγίξουν από κοντά σημαντικά ερευνητικά τεχνολογικά επιτεύγματα και να μάθουν για το μέλλον των μεταφορών.

Ο διευθυντής του Ι.ΜΕΤ. Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης πραγματοποίησε ενημέρωση για τα επαγγέλματα και τις μεταφορές του μέλλοντος, ενώ πολλοί ήταν οι νέοι που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς η πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών, Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου παρουσίασε το επάγγελμα του ερευνητή και τις προοπτικές του.

Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια με παιδικό θεατρικό που διασκέδασε και ευαισθητοποίησε τα παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν αναμνηστικά που εκτυπώθηκαν επιτόπου από 3D εκτυπωτές.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν ο Δυναμικός Προσομοιωτής Οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, αλλά και τα Ηλεκτρικά Οχήματα, που παρουσιάστηκαν από τους ερευνητές και τους ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του ΙΜΕΤ.

Το ραντεβού του OPEN DAY του Ι.ΜΕΤ. ανανεώθηκε για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 2018.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.