.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

HI-TECH EKO MOBILITY RALLYE 2019

ΤΟ ΙΜΕΤ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ συμμετείχε και φέτος στο 12ο Οικολογικό Ράλι για αυτοκίνητα που κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, που διοργάνωσε το ΕΛΙΝΗΟ το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαϊου 2019, με αφετηρία την πλατεία Κοτζιά. Ο Διεθνής αγώνας ακριβείας της FIA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την ονομασία Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019” ήταν ο εναρκτήριος αγώνας τυπου Regularity του Παγκοσμίου Κυπέλου και η διοργάνωσή του στην Ελλάδα αποτελεί τιμητική διάκριση για τη χώρα μας.

Παρά τη χαμηλή διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, η συμμετοxή 13 συνολικά αυτοκινήτων κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, ιδιαίτερα υψηλό ήταν και το επίπεδο της τεχνολογίας αιχμής των οχημάτων που συμμετείχαν, ενώ δεν έλειψαν και οι παγκόσμιες πρεμιέρες οχημάτων. Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, συμμετέχοντας με 2 πληρώματα στο τιμόνι δύο BMW i3 είχε εξαιρετική παρουσία. Οδηγοί για το ΙΜΕΤ ήταν οι συνεργάτες κ.κ. Ιωάννης Αλέρτας και Αριστοτέλης Σπηλιώτης και η θέση τους στην τελική κατάταξη του αγώνα ήταν ικανοποιητική, τόσο όσον αφορά τη θέση τερματισμού όσο και τη χαμηλή κατανάλωση κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σημειώνεται ότι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

hit vehicle participation

hit vehicle participation

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.