.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΝΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν την Τρίτη 21 Μαϊου στις εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ οι μαθητές της Γ' Γυμνασιου των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης του ΙΜΕΤ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου με σκοπό την συμβολή στην ανάπτυξη οδηγών με αυξημένο αίσθημα ευθύνης αλλά και στην υιοθέτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς από το σύνολο των μετακινουμένων (πεζοί, ποδηλάτες, συνεπιβάτες). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της κινητικότητας, αποκόμισαν χρήσιμες πληροφορίες και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις που χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής.

Ο χαιρετισμός στους επισκέπτες έγινε από την κα. Μαρία Μορφουλάκη ενώ για τη δραστηριότητα και τις δράσεις του ΙΜΕΤ ενημερώθηκαν μαθητές και καθηγητές από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γεωργία Αϋφαντοπούλου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στα παιδιά η συμμετοχή τους στην παρουσίαση που έγινε από τους εκπαιδευτές του ΙΜΕΤ κα. Μαρία Χατζηαθανασίου και κα. Ναταλία Κωνσταντινίδου σχετικά με τις γνώσεις που απαιτείται να έχει ένας μελλοντικός οδηγός αλλά και η ξενάγησή τους στους προσομοιωτές οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΕΤ.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.