.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Την Κυριακή 22.09.2019, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά η εκδήλωση VOLTάρω (VOLTARO) με στόχο την ανάδειξη των καλών πρακτικών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. To IMET εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γκόγκα Α. Μιχαήλ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίδειξη του εκθέματος «Φορητός προσομοιωτής οδήγησης Ι.Χ.Ε.», εγκατεστημένος μέσα σε ειδικά εξοπλισμένο βαν του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ. Σκοπός της παρουσίας του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ ήταν η  υποστήριξη της εκδήλωσης, καθώς και να παράσχει ενημέρωση όσον αφορά σε τρόπους και πρακτικές ασφαλούς και οικολογικής / οικονομικής οδήγησης σε διάφορα κυκλοφοριακά περιβάλλοντα και υπό διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, μέσω αντίστοιχων σεναρίων οδήγησης.

 Εκτός από πλήθος επισκεπτών, το εργαστήριο φορητού προσομοιωτή οδήγησης Ι.Χ.Ε. του Ινστιτούτου  απέσπασε το ενδιαφέρον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο με το έκθεμα του ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Σ. Δημητριάδη, αλλά και του Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κ. Γιουτίκα. Στα πλαίσια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν επίσης και για δράσεις και παρεχόμενες υπηρεσίες του ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ προς την κατεύθυνση της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ενώ παράλληλα έγινε παρουσίαση του έργου ΟΔΟΣ 2020 και των καινοτομιών αυτού όσον αφορά σε θέματα οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικής απόδοσης από τον κ. Γκόγκα.

Gogas

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.