.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Παραδόθηκαν χτες οι πρώτες 3D ασπίδες προσώπου (μάσκες) από το ΕΚΕΤΑ σε ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου                        

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/EKETA), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη Δημόσια Υγεία της χώρας και στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, θέτει την μοναδική του τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει στη διάθεση των υγειονομικών αρχών, ενάντια στον κορωνοϊό. 

Έτσι, αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία και τις υπηρεσίες του προηγμένου “ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ - FAB LAB” που διαθέτει, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ) και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ), δημιούργησε - με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης - ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες) για υποστήριξη του έργου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, στα πλαίσια ευρύτερης δράσης. Ήδη έχουν παραχθεί 45 τέτοιες μάσκες.

Συγκεκριμένα, το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο  Ελλάδος (Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης και Επιστήμης και Τεχνολογίας) και με τις εταιρίες «ANiMA - The 3D Printer Experts», «Thes3D», «Quick3Dparts» και «Retouch-Health Solutions» παρέδωσαν, την Τετάρτη 8 Απριλίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, 200 προστατευτικές ασπίδες προσώπου για την προστασία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού από τη μετάδοση του Κορωνοϊού.

Η προσφορά των ασπίδων προστασίας προσώπου θα συνεχιστεί σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr

( https://www.certh.gr/2727FEB9.el.aspx )

hit vs covid19 

hit vs covid19 

hit vs covid19 

hit vs covid19 

hit vs covid19 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.