.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

To Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ), συντονιστής του έργου iBikeShare και οι εταίροι του έργου, Brainbox A.E. και ΟΤΟ Α.Ε., που λειτουργούν το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 19:00, στο café Allegro στο Μέγαρο Μουσικής εσπερίδα με θέμα «Η επόμενη μέρα της ποδηλασίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή»

Με θέα το Θερμαϊκό και χαλαρή ατμόσφαιρα προσκαλούμε τους βασικούς παράγοντες της πόλης (το Δήμο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την επιχειρηματικότητα του κλάδου των κοινόχρηστων ποδηλάτων, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ποδηλάτες) για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πώς θα κάνουμε το ποδήλατο μέσο μεταφοράς και όχι μόνο αναψυχής. 

Στην εσπερίδα θα παρέμβει διαδικτυακά ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Εξαιτίας περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του COVID-19 είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση της συμμετοχής στο τηλ. 2310 498 457 

Η εσπερίδα πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις με σκοπό να ενισχυθεί η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να ενημερωθεί το κοινό για τη το νέο app κοινόχρηστων ποδηλάτων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου, να ακουστούν οι απόψεις των πολιτών και να στηριχθεί η active κινητικότητα στην μετά COVID-19 εποχή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου iBikeShare που έχει στόχο να προωθήσει τις υπηρεσίες κοινόχρηστων ποδηλάτων υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων, συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, και όχι μόνο την αναψυχή. 

Συνημμένα η σχετική πρόσκληση, η οποία περιλαμβάνει τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα στο πλαίσιο του έργου iBikeShare, καθώς και το πρόγραμμα της εσπερίδας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την πρόσκληση εδώ και το πρόγραμμα εδώ

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.