.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

1ο διαδικτυακό σεμινάριο του έργου SUSTOURISMO

 

Στις 26 Νοεμβρίου,2020 πενήντα και πλέον συμμετέχοντες πήραν μέρος στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του έργου ‘SUSTOURISMO - Sustainable Tourism & Mobility Hand by Hand development’ (https://sustourismo.adrioninterreg.eu/) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg ADRION 2014 – 2020.
To σεμινάριο, με οργάνωση του CEI-ES (https://www.cei.int/), υπεύθυνου επικοινωνίας του SUSTOURISMO, αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια του έργου που στοχεύουν στην ενίσχυση των ικανοτήτων φορέων σχετικών με επιβατικές μεταφορές και τουρισμό ως προς τη λήψη αποφάσεων στο δίπτυχο ‘βιώσιμος τουρισμός - βιώσιμη κινητικότητα, μια αλληλένδετη ανάπτυξη’.
Την παρουσίαση του έργου και των στόχων του ακολούθησε η αναφορά στις τάσεις στον τομέα του τουρισμού και στο μέλλον του κλάδου από το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, το συντονιστή φορέα του SUSTOURISMO. Ακολούθησε η αναφορά σε βασικά στρατηγικά κείμενα και πολιτικές σε επίπεδο ΕΕ από το ITL (https://www.fondazioneitl.org/) με σκοπό να εντοπιστούν και να συζητηθούν πιθανές ελλείψεις και καθυστερήσεις σε επίπεδο χωρών Αδριατικής – Ιονίου και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.
Τέλος, το CEI-ES, σε συνεργασία με τους MATE & Corintea (http://www.corintea.it/) παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα και τις μεταφορές που μπορούν να ενισχύσουν τον αειφόρο τουρισμό στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου.
Η συζήτηση που ακολούθησε, με τους συμμετέχοντες να φανερώνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους στα θέματα που τέθηκαν και η εκτενής ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, επιβεβαίωσαν τη κρισιμότητα του αειφόρου τουρισμό στην ανάπτυξη της περιοχής της Αδριατικής - Ιονίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.