.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα το συνέδριο του ευρωπαϊκού οργανισμού HUMANIST, στις 26 και 27 Οκτωβρίου στη Ρόδο. Το συνέδριο με θέμα “Human Factors challenges of Vehicle Automation and Smart Mobility”συγκέντρωσε περίπου 300 συμμετέχοντες, αναμεσά τους ερευνητές, ενδιαφερόμενους και ειδικούς  που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρώπινων παραγόντων στις μεταφορές.

Την κεντρική ομιλία στο συνέδριο  έδωσε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ε. Μπεκιάρης, παρουσιάζοντας το θέμα «Ευφυείς πόλεις και κινητικότητα στα νησιά: το μέλλον της Ευρώπης».  

H Διευθύντρια του Τομέα Α «Εργονομία και Τεχνολογίες Οχημάτων» του ΙΜΕΤ και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου, Δρ. Μ. Πάνου προήδρευσε στη συνεδρία “Improving vehicle safety in an increasingly automated environment”, ενώ ομιλίες είχαν οι επιστημονικές συνεργάτιδες του ΙΜΕΤ, Δρ Μ. Γκέμου, Λ. Γαϊτανίδου, Μ. Λουκέα, Σ. Νικολάου, Κ. Τούλιου καθώς και Ε. Χαλκιά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση του ευρωπαϊκού έργου Drive2theFuture, όπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου. Τέλος, η Διευθύντρια του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του ΙΜΕΤ κ. Μ. Παπανδρέου έλαβε ειδικό βραβείο για την εξαιρετική διοργάνωση συνεδρίου.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.